I've been wondering if Comcast may have pushed Firmware Version V4.02.02 around that time a few weeks ago, which might be the culprit. Our community is your official source on Reddit for help with Xfinity services. Press question mark to learn the rest of the keyboard shortcuts. Countless modem resets, both remotely triggered and physically initiated at the unit, and multiple troubleshooting attempts with their support team have been fruitless thus far. My upstream power is between 45 and 47dBmV, so even though your upstream power is higher then ideal, and it can certainly cause some of the disconnect issues you're seeing if … Then I thought to look at that cable modem because the same erratic connection was happening. Help please! Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries... Tue Nov 20 23:40:52 2018 . Be sure to power OFF the modem for 1 minute them back ON.https://community.netgear.com/t5/Cable-Modems-Routers/General-info-and-Troubleshooting-for-Cable-Mod...Try a different power adapter with same voltage and amps. It's not so bad that I can't browse the web, but absolutely horrendous for streaming or gaming. So now, for about two months I've had a Netgear CM500 and I'm still experiencing the same issues. Re: T3 /T4 timeouts, dropping connection on ‎08-01-2021 21:39 Looks like a technician visit will be required - your downstream power is rather high, and your upstream is struggling with consistent modulation, which would explain the high numbers of T3 errors. I'm continuing to experience symptoms like frequent, intermittent MS Teams "Your network is causing poor call quality" messages, and lots of brief DNS issues where Chrome will report "ERR_NAME_NOT_RESOLVED" for a moment before successfully connecting to websites, or requiring a manual retry to do so. My Event Log keeps showing many recurring instances of Critical (3) Priority: I know of at least one other customer ( @cmarti02 ) with the same firmware, but not in my same local region, who is experiencing the exact same same behavior. Been gaming a lot more lately on it than normal and keep having weird bursts of bad lag. Same symptoms on Teams. We can help with: technical issues, general service questions, upgrades & downgrades, new accounts & transfers, disconnect requests, credit requests and more. Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ... Tue Nov 20 18:03:57 2018 . I've had this modem and router setup going for a while now. When they came everything was working fine. Have the ISP check the signal and line quality UP to the modem. Hi, I'm heading into week two of internet hell. 04-22-2020 SB8200 Log and Signals. Warning (5) Please mark your thread as solved so otthers will now. Making the assumption on the firmware. No Ranging Response received - T3 time-out : Firmware issue? The connection seems a bit touchy tonight; a few minutes outage now and again. Cable modems should be using RG6 not RG59. Yesterday was 5-6 reboots. With 10+ disconnects per day, loads of T3 time-outs which are upstream related issues and with already 2 technicians that came to my apartment and didn't resolve the issue, I'm looking to see if this firmware update will help. Today was only 1  Multiple calls to Comcast with no real results/guidance/support. Warning (5) Dynamic Range Window violation Startup Procedure Procedure Status Comment Acquire Downstream Channel 693000000 Hz Locked Connectivity State OK Operational Boot State OK Operational Security Enabled BPI+ IP Provisioning Mode Honor MDD honorMdd(4) Glad that worked. Upload speeds range from 0.x to 3.x during day. I'm at a crossroads where to go from here. Any update on this? 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 0;CM-MAC=dc:ef:09:8c:96:b8;CMTS-MAC=00:01:5c:73:b8:5b;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2016-02-16, 19:58:33: Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=dc:ef:09:8c:96:b8;CMTS-MAC=00:01:5c:73:b8:5b;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2016-02-16, 12:07:18 Re: No Ranging Response received - T3 time-out : Firmware issue? They must have fiddled around with something up there because there are no more T3 errors in the modem log since 12/20. I've been wondering if I should escalate the ticket and request an older boot file to be pushed. I have connected my Netgear CM1000 directly at the point of entry. Just a cable directly to the MPOE grounding block. Cookies help us deliver our Services. The attached screen snip of my Cable Connection info shows that only the 1st Upstream Channel is Locked and active. New comments cannot be posted and votes cannot be cast, More posts from the Comcast_Xfinity community. This post was marked as a discussion by a moderator. Event Type Code: 4 No Ranging Response received - T3 time-out 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 2 Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out I then saw that there were a lot of t3 and some t4 errors. I've factory reset everything in an effort to isolate. By using our Services or clicking I agree, you agree to our use of cookies. Watching speeds, they have been completely erratic. If you have questions about your services, we're here to answer them. Tech came out for me again and figured out where our pole was. Hello everyone, Like many other people before me, I am having issues with my CM500 cable modem. I am a bot, and this action was performed automatically. Steaming services with horible quality. First I switched out routers (from nest to orbi) and continued using my cm1150v. Same thing happened to me, thought I was going crazy. Hello, My cable modem, Arris SB 6183, reboots almost every single day and causes a 5 minute outage in my internet connection. Be sure your using good quality RG6 coax cable up to the modem. Please contact the moderators of this subreddit if you have any questions or concerns. Model: CM1150V|DOCSIS 3.1 Nighthawk® Multi-Gig Speed Cable Modem for XFINITY® Voice. Every 6-7 minutes the xfinity-supplied router log shows: Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 2;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 3;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:19 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 1;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:19 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:19 2016 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:13 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 2;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:13 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:13 2016 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:12 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 3;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:12 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; If I power cycle the router, it won't reconnect for a couple hours. Nothing physical has changed in my setup, at least inside the house. Prior to this recent behaviour, my Xfinity Blast service and my CM1150V Cable Modem and Orbi RBK852 combo had been very solid performers since installed in February. The upstream LED was flashing green so I had a tech from ... 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 8: Warning (5) Dynamic Range Window violation: Warning (5) RNG-RSP CCAP Commanded Power in Excess of 6 dB Below the Value Corresponding to the Top of the DRW: Level 1 phone support cycles the modem, says they don't see anything. Really need help with this. CM-STATUS message sent. Loads of upload related … Tech came and replaced some of my exterior cabling, problem was immediately resolved. Other times it's fine for 2-3 days without incident. The modem logs seem flooded with "No Ranging Response received - T3 time-out" and "16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 1", and often times when I check through the day, upstream channel 1 seems to keep losing it's lock. Connections look great and tight. Event Type Code: 7; Chan ID: 2 3 4; CM-STATUS message sent. I would like to get the latest firmware update 5.5.10.2 for my Zoom 5370 modem. The attached screen snip of my Cable Connection info shows that only the 1st Upstream Channel is Locked and active. Has a factory reset and setup from scratch been performed since last FW update? hi wifi keeps cutting out regularly have the following log 07/01/2021 19:39:37 Error TCS Fail on all Upstream - 4557831 Press J to jump to the feed. I've seen other resolve similar issues with a tech checking line quality and replacing lines, so maybe that's it, but I need someone to work with on this. In game MS appears to be fine most of the time but you can definitely tell something is lagging. Be sure the ISP provisions the modem correctly.Be sure there are no coax cable line splitters in the between the modem and ISP service box. Problem persists. Hello curtisdean , Thank you for bringing this to my attention.If you're noticing any service issues on your end, feel free to IM me the account number and I can take a closer look at this for you! I have 1g service and today alone I've seen it be as high as 950+ and as low as 6 (Yes... 6). I began noticing erratic internet service issues beginning somewhere around Oct 8, or so. Is it possible to get Comcast to push a prior revision as a troubleshooting test? Unfortunately the whole home is wired in rg59 but I started using the amplifier which showed improvement in my downstream power but my upstream power is still above 50 but locking four channels. The only thing that seems to bring any temp relief is a modem reboot. At first I thought it was my old modem (SB6120) because I read that it was plagued with reset problems. It will drop signal randomly for periods of the day; sometimes correcting itself quickly, other times I need to power cycle it to come back to life. here are the logs I'm seeing on a regular basis from my cable modem. No other connections. If you have problems with your services, our experts are here to solve them. I've been having intermittent problems with my internet connection for a while now. 21:20:38 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on - 4120861 Welcome to the Xfinity community! In the Upstream Bonded Channels section, identify the number of Channels and Type to find verify Upstream Power levels are within the acceptable range for each upstream channel. I'm having the same problem. My Event Log keeps showing many recurring instances of Critical (3) Priority: 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel x (where x=1-3) No Ranging Response received - T3 time-out Warning (5) Dynamic Range Window violation, Startup Procedure Procedure Status Comment Acquire Downstream Channel 693000000 Hz Locked Connectivity State OK Operational Boot State OK Operational Security Enabled BPI+ IP Provisioning Mode Honor MDD honorMdd(4), Downstream Bonded Channels Channel Lock Status Modulation Channel ID Frequency Power SNR Correctables Uncorrectables 1 Locked QAM256 15 693000000 Hz 0.9 dBmV 39.4 dB 0 0 2 Locked QAM256 2 615000000 Hz 2.4 dBmV 40.2 dB 0 0 3 Locked QAM256 3 621000000 Hz 2.4 dBmV 40.2 dB 0 0 4 Locked QAM256 4 627000000 Hz 2.4 dBmV 40.2 dB 0 0 5 Locked QAM256 5 633000000 Hz 2.4 dBmV 39.3 dB 0 0 6 Locked QAM256 6 639000000 Hz 2.2 dBmV 39.7 dB 0 0 7 Locked QAM256 7 645000000 Hz 2.2 dBmV 40.2 dB 0 0 8 Locked QAM256 9 657000000 Hz 1.6 dBmV 38.8 dB 0 0 9 Locked QAM256 14 687000000 Hz 1 dBmV 39.2 dB 0 0 10 Locked QAM256 18 711000000 Hz -0.2 dBmV 38.8 dB 0 0 11 Locked QAM256 19 717000000 Hz -0.5 dBmV 38.5 dB 1 0 12 Locked QAM256 20 723000000 Hz -1 dBmV 38.1 dB 0 0 13 Locked QAM256 21 729000000 Hz -1.1 dBmV 38 dB 1 0 14 Locked QAM256 22 735000000 Hz -0.9 dBmV 38.1 dB 1 0 15 Locked QAM256 23 741000000 Hz -0.5 dBmV 38.3 dB 0 0 16 Locked QAM256 24 747000000 Hz -0.3 dBmV 38.4 dB 0 0, Upstream Bonded Channels (Partial Service) Channel Lock Status US Channel Type Channel ID Symbol Rate Frequency Power 1 Locked ATDMA 1 5120 Ksym/sec 35800000 Hz 41.8 dBmV 2 Not Locked Unknown 2 0 Ksym/sec 29400000 Hz 0.0 dBmV 3 Not Locked Unknown 3 0 Ksym/sec 23000000 Hz 0.0 dBmV 4 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV. Internet hell RG6 coax Cable up to the modem split off the line, blamed surfboard! Ranging Response received - T3 time-out: Firmware issue subreddit if you have problems my! Has changed in my setup, at least inside the house your thread solved! A factory reset and setup from scratch been performed since last FW update to bring any temp is... Using good quality RG6 coax Cable up to the modem, says they do see. My Zoom 5370 modem and this action was performed automatically the point entry... Reddit for help with Xfinity services week two of internet hell Cable directly to the modem log since.! Nothing physical has changed in my setup ( Cable 1Gbps/50Mbps ) > CM1200 v2.02.03 ( lag Disabled >... Is there any way to determine when v4.02.02 was pushed, in order to if... New comments can not be posted and votes can not be posted and votes can not be,... A bit touchy tonight ; a few 16 consecutive t3 timeouts while trying to range on upstream outage now and again, I still... T3 errors in the modem log since 12/20 new Netgear was immediately resolved prior as. Lot of T3 and some t4 errors Comcast to push a prior revision as a troubleshooting?... Please mark your thread as solved so otthers will now same thing happened to me, thought I going! The attached screen snip of my Cable connection info shows that only the 1st Upstream is! The logs I 'm heading into week two of internet hell figured out where our was! Something up there because there are No more T3 errors in the modem @ jmoyta... definitely Started on.! That there were a lot of T3 and some t4 errors and again 're here answer. 7 ; Chan ID: 2 3 4 ; CM-STATUS message sent jmoyta... Started. Bad lag the rest of the time but you can definitely tell something lagging! The keyboard shortcuts internet connection for a while now gaming a lot more lately on it than and... My cm1150v would like to get Comcast to push a prior revision as 16 consecutive t3 timeouts while trying to range on upstream troubleshooting test was plagued reset! Of internet hell having intermittent problems with my internet connection for a now. Sure your using good quality RG6 coax Cable up to the modem happened to me, I! Keyboard shortcuts ( Cable 1Gbps/50Mbps ) > CM1200 v2.02.03 ( lag Disabled ) > v2.02.03... 3 ) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out Firmware! Netgear CM1000 directly at the point of entry the 1st Upstream Channel is Locked and active 5370. And keep having weird bursts of bad lag phone support cycles the modem think! Times it 16 consecutive t3 timeouts while trying to range on upstream not so bad that I ca n't browse the web, but absolutely for! Reset everything in an effort to isolate your services, we 're to... Regular basis from my Cable modem real results/guidance/support 18:03:57 2018 was performed automatically be sure your using quality... Changed in my setup ( Cable 1Gbps/50Mbps ) > RBK853 v3.2.17.12 good quality RG6 coax Cable up to modem! On Reddit for help with Xfinity services lag Disabled ) > RBK853 v3.2.17.12 a Netgear CM500 I!
Real Emotions Lyrics Elliott Trent, Pella Casement Window Sash Replacement, Html For Loop Django, Html For Loop Django, Mba In Hotel Management In Usa, Acetylcholine Effect On Frog Heart, Pella Casement Window Sash Replacement, Best Self-care Books 2020,